Меню
Вижте всички статии

Тонер - Оригинален, Съвместим или зареждане на празната тонер касета?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Често хората са объркани при взимането на решение как да постъпят, когато тонера в принтера свърши. В тази статия ще се опитаме да Ви дадем максимална информация, за да може да направите Вашия оптимален избор.

 

Започваме от оригиналните тонер касети - скъпи, но надеждни. Рядко се случва оригинална касета да даде дефект, но продажната цена често доближава цената на принтера като нов. Тази тенденция не е от скоро, производителите на принтери намалиха драстично цените на принтерите през последните 10 години и разчитат на печалба от последващата продажба на консумативи.

 

Тук идва момента на зареждането на празната Ви тонер - модерно, екологично и най-вече надеждно. Модерно, защото технологиите за презареждане са много напреднали. Екологично, защото не изхвърляте тонер касетата на сметището, а я използвате повторно. И надеждно, защото всяка тонер касета е конструирана за многократна употреба и заредена с качествен тонер и с модерна техника и професионализъм, Вие не бихте усетели разлика в качеството с това ако закупите нова оригинална. Същото важи и за някои съвместими тонер касети, но не за всички.

 

Защото понятието съвместима тонер касета е доста обширно. От създадени съвместими тонер касети от оригиналната коруба на оригинален тонер, подменени всички детайли и вложен качествен тонер, до така наречени съвместими тонер касети, в които никакви части не са подменяни, а са просто празни оригинални касети, които са заредени с евтин тонер.

 

За най-евтините съвместими тонер касети дори не искаме да споменаваме, но и те присъстват на пазара. В последно време дори все по-масово. Характеризират се с неоригинална коруба, евтин тонер и изцяло различни части и технология на печат отвътре, неотговаряща на техническите параметри на производителя на принтера. Стойте далече от подобни продукти. Такива тонер касети може лесно да разпознаете по съмнително ниската цена придружени от търговец, който Ви убеждава каква цена е направил за вас или на какви невероятни цени продава качествени тонер касети.

 

В крайна сметка нашия съвет е следния: Ако имате възможност печатайте с оригинални тонер касети, които в последствие презареждайте. Бюджетен вариант е да използвате съвместими касети, от висок клас, които стават за презареждане. Сравнено цена-качество, това може би е най-удачния вариант. Всичко друго е неоправдан компромис.

 

За тонер касети в ценовия диапазон 15-25лв няма да взимаме отношение. Ако сте изкушени от цената, ще оставим сами да създадете вашето мнение. Наша статистика е, че повечето ни клиенти, възползвали се от невероятната оферта, се връщат след време пак при нас и ние естествено ги разбираме.

 

Не се задоволявайте с нещо, което просто върши работа. Дръжте на качеството, защото то се отплаща в дългосрочен план.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Получете и платете удобно в MrToner

mastercart visa epay easypay pay at delivery speedy